https://www.facebook.com/brankopopovicmusic/

https://www.facebook.com/branko.popovic.355

 

https://www.youtube.com/user/brankodrums/videos

Branko Popović je rođen 1981. godine u Valjevu.
Od ranog detinjstva pokazao je strast ka muzici i sviranju bubnjeva. Njegova izvođačka karijera počinje već u osnovnoj školi uz domaću i stranu pop i rok muziku. Godine 1998. počinje dugogodisnju saradnju sa renomiranim profesorom Fakulteta muzčke umetnosti Miroslavom Karlovićem. Od 2004. do 2007. godine Branko je svirao u The Belgrade Dixieland Orchestra, sa kojim je snimio četiri CD-a:

– Moon over Bourbon Street – PGP, Srbija
– Jazz Museum – PGP, Srbija
– What a Dixie We Have In Gospel – BMW Records, Svajcarska

– National Treasure – PGP

Godine 2003. počinje saradnju sa pop pevačicom Leontinom, a 2004. sa Željkom Joksimovićem nastupa na Evroviziji u Turskoj i sa pesmom Lane moje osvajaju 2. mesto. Iste godine nastupaju i na Olimpijadi u Atini. Od 2004. do 2006. izvode koncerte širom Evrope, kao i u svim najvećim sportskim halama, trgovima i stadionima na prostorima bivše Jugoslavije. Godine 2006.  i 2007.  Branko svira u pratećem bendu pop pevačice Jelene Tomašević.

 

Sa Dimitrijem Vasiljevićem 2005. godine osniva jazz/fusion bend “Neo Instinct” a  2006. u Dablinu polaže audiciju za Berklee College of Music. Dobija stipendiju, i na studije u Boston odlazi 2007. godine. Tokom studija na Berkliju sticao je znanje i muzička iskustva od najboljih profesora današnjice. Neki od njih su:

Ralph Peterson, Kim Plainfield, Jon Hazilla, Yoron Israel, Kenwood Dennard, Dave Dicenso, Jamey Haddad, Mark Walker, Berthram Lehmann, Skip Hadden, Steve Wilkes, Mike Mangini, Casey Scheuerell, Dave Weigert, Eguie Castrillo, Mike Ringquist, Richard Flanagan, Dean Anderson, Jackie Santos, Rod Morgenstein, Terry Lyne Carrington, Bob Kaufman, Joe Galeota, Francisco Mela, Sean Skeete, Marko Đorđević…

Tokom studija na Berkli koledžu, Branko je kreirao svoj sopstveni stil sviranja, kombinujući balkanske neparne ritmove i time stvarajući veoma složene ritmičke strukture kao što su 17/8, 27/8, 29/8, 33/8… Na Berkli koledžu u martu 2010. odlukom dekana, šefa odseka i profesora, Branko dobija najprestižniju nagradu na Odseku za bubnjeve „Avedis Zildjian Award”.
Diplomirao je sa visokim počastima kao Magna Cum Laude student u avgustu 2013.

Po povratku iz Amerike svirao je sa velikim brojem naših poznatih Jazz muzičara, a neki od njih su: Jožef Nađ, Vasil Hadžimanov, Vladimir Samardžić….

2015. Osniva Bubnjarski institut, prvu i jedinu online školu bubnjeva u Srbiji čiji je program koncipirao na osnovu znanja koje je stekao tokom studija na  Berkli koledžu.

U poslednje četiri godine Branko se aktivno bavi i offline edukacijom. Održao je više od 1200 individualnih i grupnih bubnjarskih časova, kao i 30 klinika u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj na kojima je do sada prisustvovalo oko  500 bubnjara.